Wednesday, October 16, 2013

Szereplők 2.

Szeretnék újabb szereplőket bemutatni nektek, akik fontos szerepet játszottak és játszanak itteni életünkben.
Anita és Chris Costello. Mindketten velejéig művészlelkek. Magával ragadó a humoruk és a vidám természetük. Felfrissítő velük, körülöttük lenni. Anita volt az egyik csodálatos szívű hölgy, aki oda jött hozzám és bemutatkozott, és az Ő kisebbik lánya, Emerson, segített Eninek az legelső istentiszteleten megvigasztalódni. Nagyobbik lányuk Sheridan, folyamatosan a kicsik körül sürög-forog és segédkezik. Csupa szív teremtmény.

Nekik köszönhetjük Petya hatalmas íróasztalát (Ami még így se elég nagy neki, és folyamatos aktakupacok torlódnak szerte-szét rajta.), egy barna puffot és jó pár konyhai eszközt.


Flava Galbraeth. Egyszerűen csak imádom. Ötvenes éveiben járó, egyedülálló, hölgyemény. Már az első találkozásunkkor, amikor beültem mellé a piros furgonjába, azt éreztem egy különleges kapcsolat veszi kezdetét. Nehéz elmondanom, milyen is Ő. Megfoghatatlan, gyermeki, határozott, de egyben kiforratlan. És pont ez a szép benne. Ezért szeretem. És azért, mert az első pillanattól azt érzem nekem ajándékozta a szívét. Nem mondta. Az nem az Ő erőssége. Csak úgy adja, azzal, ahogy gondoskodik rólunk: bútorokat vadászott nekünk (nappali bútorunk, az én íróasztalom és két kerti szék meg egy asztal neki köszönhető), tőle kaptam az első szobanövényem (sajnos kipusztult, pedig Istenuccse, gondoztam), vele hoztuk el a kosárlabda palánkunkat (na az is megérne egy történetet), a legváratlanabb pillanatban felhív, hogy áthozzon ismeretlen növényeket, amik ehetők és mindig eszébe jutnak a gyermekeim is. Múltkor, amikor áthívott "Red Sox" mérkőzést nézni, direkt beszerzett a gyermekeknek régi típusú pop-cornt, hogy megmutassa, hogyan készítették anno az Ő gyermekkorában (Az én gyermekkoromban is ilyen volt.) és mivel sejtette, hogy Enit nem fogja érdekelni a baseball, beszerzett neki három tököcskét, hogy azt kifesthesse, míg a család többi tagja értetlenül próbálja követni a játékot.
Nagyon jól érzetük magunkat, és még a mini tűz se vette el a kedvünket, ami a pop-corn sütéskor keletkezett:
"Azt hiszem ég a pop-corn." - szóltam először szerényen, majd mikor senki se hallotta meg kicsit hangosabban: -"Tűz van!"
" Ja!" - eszmélt fel Flava és egy fakanál segítségével elnáspángolta a rakoncátlan, tűzben táncoló kukorica darabokat.





Carol-Ann és Trevor Mendez. Ha emlékeztek, ők azok, akik Eninek beszerezték és felújították a bútorát. Carol volt az aki isteni sugallatra áthozott egy nagy edényt és beállított egy mixerrel, hátha épp szükségünk lenne rá. És volt. És Ő volt az, aki végül eljött velem kabátot vásárolni.
Itt laknak a közelünkben. Mondhatni szomszédok lettünk. De többek Ők mint szomszédok. Barátok, testvérek, akikre mindig számíthatunk.
Csodálatos pár, két kedves gyermekkel: Rachel és James. Sok kihívás, nehézség van az életükben, de hitükkel és kitartásukkal példát adnak számomra is.
Készül a karkötő

Jó vétel volt ez a csocsó asztal

No comments:

Post a Comment